Azi m-am gandit sa facem impreuna un desert pufos si aromat, de care va veti indragosti pe loc! Este vorba despre rulourile cu scortisoara sau cinammons rolls, atat de parfumate si imbracate in glazura cremoasa, cu gust de vanilie.
Pentru prepararea aluatului eu voi folosi un robot de bucatarie, ca sa mearga treaba mai repede, dar se poate framanta si cu mana, bineinteles. Adauga peste drojdia uscata putin lapte cald, o lingura de zahar si una de faina si lasa-le sa se dospeasca 10 minute. Pune in vasul robotului restul de lapte caldut, ouale batute, untul topit, zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom si amesteca-le putin. Adauga deasupra maiaua si faina, putin cate putin si porneste robotul la viteza mica. Lasa-l sa mearga 10 minute, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi opreste-l si lasa-l sa se odihneasca 10 minute. Porneste apoi pentru inca 10 minute. Acopera vasul cu un prosop si lasa aluatul sa se dospeasca o ora.
Pentru umplutura, amesteca untul moale cu zaharul si scortisoara. Presara faina pe masa, rastoarna aluatul si intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime. Unge aluatul cu umplutura de unt si zahar, apoi ruleaza-l pe lungime si taie bucati de 2 cm. Pune rulourile cu fata in sus intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Lasa putin spatiu intre ele, ca sa nu se lipeasca in timpul coacerii. Acopera tava cu un prosop si mai lasa-le sa creasca 15-20 de minute. Unge-le apoi cu oul batut si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le 30 de minute, pana se rumenesc deasupra.
Intre timp prepara glazura: Mixeaza crema de branza cu untul moale, apoi adauga zaharul pudra, putin cate putin, pana compozitia devine omogena. Pune la final vanilia si scortisoara. Scoate tava din cuptor, lasa rulourile putin la racit si pune deasupra glazura. Arata minunat si te asigur ca sunt tare gustoase!
Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita paneSosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.
Sos de mustar cu miereSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Comentarii