Eu am facut in seara asta doar jumatate din cantitate Cu o furculita se amesteca faina cernuta, sarea, praful de copt si ierburile/ condimentele. Se
Eu am facut in seara asta doar jumatate din cantitate
Cu o furculita se amesteca faina cernuta, sarea, praful de copt si ierburile/ condimentele.
Se pune in mijoc uleiul si jumatate din apa si se amesteca aducand faina de pe margini catre centru. Eu am folosit robotul. Se mai adauga apa, pana se obtine un aluat fin si elastic.
Se lasa aluatul acoperit sa se "odihneasca" 20-30 minute. Apoi se imparte in 10 bile si cu mainile unse cu ulei se intind discuri, care se coc pe gratar sau in tigaie, fara ulei. Eu le-am facut in tigaie de tuci.
le-au mancat cu cottage cheese, rosii si snitel din piept de pui.
Le-am mai facut langa fasole scazuta si chilli verde
Pofta buna!
Reteta Paine Navajo a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine nan,
Paine cu faina integrala si seminte,
Paine in ghiveci
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAm zis sa incerc si eu forma de nuci care statea undeva uitata de multi ani :) Au iesit niste nuci super delicioase care...
Nuci umpluteIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii