Dupa ce prunele au fost tinute la inmuiat in apa calduta se spala bine. Intre timp se toaca marunt ceapa si se caleste pe foc mic, in ulei fierbinte.
Dupa ce prunele au fost tinute la inmuiat in apa calduta se spala bine. Intre timp se toaca marunt ceapa si se caleste pe foc mic, in ulei fierbinte. Se adauga faina si se stinge cu un pahar de apa. Prunele se adauga si ele, apoi vinul si zaharul ars cu 2 linguri de apa. Se potriveste cu sare si se lasa la fiert, pana apa scade si devine sos.
Aceasta mancare se serveste calda.
Alte retete culinare:
Papanasi fierti
Cartofi la cuptor
Mancare de mazare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca"Retete pentru mese in familie"
Mancare de pui cu masline
Comentarii