Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. De
Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. Deoparte se rumenesc in untura 2 cepe mijlocii taiate marunt; cand cepele incep sa se ingalbeneasca, se adauga 2 linguri de orez ales si spalat. Se lasa sa se traga si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper. Se desfac foliile de la o capatana de varza dupa ce a fost spalata cu apa rece. Se taie frunzele in bucati potrivite de mari, cu care invelim carnea pentru sarmale. Adevaratele sarmale moldovenesti se fac mici ca o nuca. Varza ramasa neintrebuintata la sarmale, se taie ca taiteii mai grosi. Se pune un strat de varza in cratita, apoi se aseaza sarmalele una langa alta si un al doilea rand, daca avem mai multe. Intre randuri se pot aseza felii de rosii. Deasupra se pune inca un strat de varza taiata. Se pune apa, se adauga putin bulion de rosii sau de ardei, si o lingura buna de untura. Se lasa sa fiarba bine, apoi se da la cuptor, la foc potrivit, si se tin pana scade zeama atat cat trebuie. Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de asta e mai bine sa fie facute de pe o zi pe alta.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii