Saramura de caras este foarte gustoasa. Aceasta reteta de saramura poate fi facuta si cu alte feluri de peste, nu doar caras.
Saramura de caras este foarte gustoasa. Aceasta reteta de saramura poate fi facuta si cu alte feluri de peste, nu doar caras.
Se curata pestele de solzi, de intestine, se spala bine si se pune la scurs.Se ung cu putin ulei, se condimenteaza cu condimente de peste, se pun pe gratarul bine incins si se frig pe ambele parti. Cand sunt bine fripti se pun intr-un vas cu gura mai larga si turnam peste ei saramura preparata astfel:
500 ml apa se pun la fiert cu un pic piper, 1/2 lingurita cimbru, o foaie de dafin, 1 ardei iute si sare dupa gust. Aceasta compozitie se lasa sa fiarba in clocot 5 min, dupa care se opreste focul si de adauga dupa gust usturoiul pisat.
Dupa ce s-a turnat aceasta saramura peste peste se mai lasa pestele acoperit cu un capac cateva minute dupa care se poate servi.
Saramura de caras se serveste cu mamaliga fierbinte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaA fost ziua tatalui meu si am facut un tort delicios...si daca stau sa ma gandesc, cred ca eu am mancat cel mai mult din el...
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii