Pastrav la cuptor, reteta video

Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri.

Portii
7
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pastrav somonat cat mai mare, eviscerat, curatat de solzi si fara osul amar de la cap
  • 3 crengute de rozmarin
  • 3 crengute de cimbru
  • 3 frunze de salvie
  • 7 frunze de busuioc
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • cateva frunze de oregano
  • putin coriandru
  • putin tarhon
  • cca 100 ml de ulei de masline
  • 1 lamaie taiata rondele
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cca 100 ml de vin alb demisec
  • sare grunjoasa si piper dupa gust
  • Pentru salsa de legume coapte, ai nevoie de:
  • 15 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 4 frunze de busuioc proaspat
  • 1 praz
  • 20 de ml de ulei de masline
  • 3 ardei kapia
  • 1 varf de cutit de zahar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare crestatura. Stropeste-l apoi cu ulei de masline atat la interior cat si la exterior. Asezoneaza pestele la interior cu sare grunjoasa si piper.


Umple interiorul cu feliile de lamaie, rozmarinul, cimbrul, salvia, busuiocul, mararul, patrunjelul, oregano, coriandru si tarhon. Daca nu ai toate aceste ierburi aromatice, pune ce vrei tu, nu este absolut nicio problema. Leaga-l bine cu o sfoara speciala pentru gatit si asezoneaza-l bine cu sare si la exterior.


Pune rosiile cherry alaturi de el, prazul, ardeii kapia si restul de usturoi. Stropeste-le si pe-acestea cu putin ulei de masline. 


Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Intoarce legumele si scoate-le pe rand in functie de cat de repede s-au copt. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa-le acolo cca 10 min, pana se produce putin condens, suficient cat sa poti decoji legumele foarte usor. Pune-le intr-un blender, adauga busuioc, zahar, sare, piper, si putin ulei de masline si blendeaza totul. Verifica pestele si cand este aproape gata, stropeste-l cu vinul alb. Scoate-l dupa 55 de minute. Timpul poate sa difere in functie de dimensiunea sa.


Serveste-l cu sosul de legume coapte si cateva felii generoase de paine taraneasca prajita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia