Shepherd's Pie vegetariana

Shepherd's Pie vegetariana este o variatie pentru cei care tin ost sau nu mananca carne a traditionalei retete de origine scotiana shepjerd's pie. Reteta originala contine multa carne, insa varianta vegetariana nu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Shepherd's Pie vegetariana

Ingrediente

  • mazare 200g
  • spanac 150g
  • o ceapa mare taiata julien
  • 100 g ardei gras felii
  • felii de soia 50-70g uscat
  • 5-6 cartofi mari
  • pt piure
  • condimente
  • sos de rosii

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu sare si se paseaza dupa ce s-au fiert bine. Eu in piure pun diverse, cam tot timpul, deci putem pune fie ceapa calita (verde e foarte buna), fie branza (daca nu tineti post) sau tofu, condinente (boia, cimbru, chimen macinat, piper). Se pune soia la inmuiat pt 30 minute, in apa fierbinte (eu am pus in ea un mix de legume uscate-gen delikat- dar natural, de la Plafar).

Am uns cu ulei un vas de yena si am pus pe straturi mazarea, spanacul congelat si tocat, ceapa taiata felii, ardeiul gras, soia inmuiata. Apoi am facut un sos din bulion si ceva condimente (cihlli ca-mi place iute, boia dulce, maghiran, etc.) si am turnat peste legume. Apoi am asezat piureul, pe toata suprafata, niveland totul. Se da la cuptor pt 30-40 minute, pana intra furculita cu usurinta, printre straturi si pana se rumeneste frumos piureul.


Este delicioasa, calda sau rece si merge de minune mancata ca fel principal, fiind consistenta.
Reteta propusa de Guguluff Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete vegetariene recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia