Musaca de post

Musacaua de post este o mancare cu legume absolut delicioasa, perfecta pentru zilele de post dar nu numai. Este o mancare usoara si satioasa in acelasi timp.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Musaca de post

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 cutie ciuperci la conserva sau 500g ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • pasta de tomate
  • 2 linguri de pesmet
  • ulei
  • apa
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Morcovii se razuiesc de coaja, se spala si se dau pe razatoare, pe partea mai mare. Ceapa se toaca. Se pun la calit morcovii cu ceapa intr-o cratita in care s-au incis 3 linguri de ulei, la foc mic pentru cateva minute.

Se adauga si ciupercile taiate bucati nu foarte mici, vor pierde apa si se vor "micsora" oricum.  Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu pesmetul si se condimenteaza dupa gust.

Cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri.

Intr-un vas de yena uns cu ulei se aseaza un strat de cartofi si se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza apoi jumatate din cantitatea de legume, apoi inca un strat de cartofi, legume, si ultimul strat de cartofi.

Usturoiul taiat mic se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga o lingura de faina si se stinge cu apa, obtinand un sos destul de subtire care se toarna peste musacaua de post pregatita in tava.

Musacaua se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade acoperita cu folie de aluminiu pentru 15-20 de minute pana cand cartofii se inmoaie. Apoi se da folia jos si se mai lasa pana se rumenesc cartofii de deasupra.


Musacaua de post este la fel de buna si calda dar si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia