Carnea de iepure este o carne alba si are cel mai mic nivel de colesterol, grasimi saturate, calorii si sodiu, insa are cel mai mare nivel de proteine. Chiar daca iepurele este o carne alba, frageda, mie imi place sa-l las de pe o zi pe alta intr-o marinada cu vin, plante aromatice si mirodenii. Am optat de data asta pentru o tocana, nimic sofisticat, cu verdeturi si arome imbietoare
Am transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o ciorbita… Am pus toate bucatile de iepure intr-un castron mare, am adaugat vinul si 1 lingura de sare cu verdeturi. Am amestecat putin sa se topeasca sarea si sa se distribuie, am acoperit vasul cu folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 24 ore.
Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, punem uleiul la incins. Taiem ceapa rosie marunt si o calim. Adaugam ceapa verde taiata bucati nu foarte mici si o calim si pe aceasta. Adaugam ardeiul iute taiat in bucatele( ardei iute adaugati cat de piscacioasa va place mancarea), apoi vine randul conservei cu rosii si pastei de gogosari.Amestecam si lasam sa dea in clocot. Leurda o taiem fasii, iar patrunjelul tocat marunt.Adaugam verdeturile la mancare, amestecam, asezonam cu sare cu verdeturi si piper proaspat rasnit. La final adaugam si pulpele de iepure si lasam sa dea in clocot.
Transferam tocana intr-un vas termorezistent, subtiem tocana cu un pahar din vinul de la marinada, acoperim vasul cu capac si dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora si 30 minute.Dupa 1 ora dupa ce a stat tocana in cuptor am adaugat bacon taiat cubulete si prajit in tigaia fara ulei. Este optional, eu l-am adaugat doar pentru aroma, pentru gustul de afumat…Am mai lasat inca 30 minute la cuptor si a fost gata. Carnea este extrem de frageda, se desprinde usor de pe os, iar de gust nu va mai spun cat este de bun…Se serveste cu garnitura preferata, noi am optat pentru piure de cartofi. Sa va fie de folos!!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcInca un cozonac care ne-a placut tare mult si pe care o sa-l repetam.
Cozonac evantai cu mere
Comentarii