Ficat de porc tirolez

Pentru ficat de porc tirolez usturoiul se curata; jumatate din cantitate se taie felii, restul se piseaza. Ficatul de porc se spala, se portioneaza in 10 bucati.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 350 g
  • faina - 50 g
  • cartofi - 1
  • 5 kg
  • smantana - 100 g
  • lapte - 125 ml
  • mustar - 25 g
  • vin alb - 25 ml
  • usturoi - 40 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ficat de porc tirolez usturoiul se curata; jumatate din cantitate se taie felii, restul se piseaza. Ficatul de porc se spala, se portioneaza in 10 bucati, se impaneaza cu usturoi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Laptele se fierbe si se raceste. Ficatul se trece prin 25 g faina si se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 25 g untura sau ulei cu 50 ml lapte rece si cantitatea de lapte ramasa. Se fierb 10 minute amestecand, pentru a nu se forma aglomerari. Cu 5 minute inainte de finalul fierberii se adauga smantana. Sosul se strecoara peste ficat, se adauga vin, mustar, usturoi pisat, sare si piper. Se fierb inca 5 minute.

Ficatul de porc tirolez se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco
Bucataras.RO

Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco

Ideea aranjamentului este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in...

Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide