Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

Pentru mesele festive sau de ce nu, pentru o masa in familie.

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

Ingrediente

  • 1 buc de cotlet de pirc de circa 1 kg
  • 500 g spanac congelat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lungurita rasa boia de ardei iute
  • 20 felii bacon feliate subtire
  • 250 ml vin alb sec
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Spalam cotletul si il lasam la scurs.

Ungem cotletul cu ulei de masline (2linguri) si apoi il condimentam cu sare, piper, boia si cimbru.

Decongelam spanacul.

Usturoiul curatat il dam prin presa.

Punem la incins uleiul (3linguri) si adaugam spanacul si usturoiul.

Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam la foc potrivit pana cand scade.

Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam smantana.

Asezam muschiul de porc pe o hartie de aluminiu.

Peste muschi asezam spanacul ca in foto.

Imbracam muschiul in bacon ca in foto.

Invelim muschiul in folie de aluminiu si il asezam intr- o tava in care am pus o cana de apa.

Dam la cuptor pentru circa 1h40min.

Daca este nevoie mai putem adauga intre timp apa in tava.

Scoatem tava din cuptor ,indepartam folia si dam din nou la cuptor pana cand se rumeneste frumos(circa 20 min).

Scoatem din cuptor, asezam friptura pe un platou, o feliem si o servim alaturi de o garnitura si (sau) o salata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia