Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l puteti pregati pentru orice ocazie festiva. Crema pufoasa are gust intens de lamaie si este foarte racoritoare.
Supun atentiei voastre aceasta reteta care este usor de facut si este o alternativa la clasicul tiramisù… Asa ca va astept pe cat mai multe s-o probati si sa-mi spuneti parerile voastre…
Pregatirea blatului-biscuit:
Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, se adauga faina si amidonul. Se toarna compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180 grade pentru circa 12 minute.
Jeleu de lamaie:
Apa cu zaharul si coaja de lamaie se fierb pe foc circa 5minute. Se indeparteaza de pe foc si se adauga sucul de lamaie si gelatina inmuiata. Se amesteca pt a topi gelatina si se trece prin sita pt a indeparta coaja de lamaie. Se lasa sa se raceasca putin.
Ccrema de lamaie:
Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul si se pune pe foc pt 2-3minute. Galbenusurile si cu oul se "desfac” cu furculita si se pun in compozitia de mai sus si apoi, amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute. La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata. Se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie. Se lasa un pic la racit.
Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine si se adauga compozitiei de oua. La sfarsit se adauga si frisca batuta.
Sirop pt blat:
Se fierbe zaharul cu apa vreo 3 minute pe foc. Se ia de pe foc si cand s-a mai racit un picut se adauga 40ml lichior de lamaie si se lasa la racit complet.
Asamblare tort:
Intr-o forma patrata de yena invelita cu pelicula transparenta am pus primul blat-biscuit( ii spune asa din cauza grosimii pt ca el normal este foarte pufos). Se insiropeaza cu siropul de limoncello. Se adauga un rand de crema si se da la congelator pt 10minute. Se scoate, se adauga al doilea blat-biscuit, se insiropeaza si se pune un alt rand de crema. Se baga la congelator pt alte 10minute. Odata trecute cele 10 minute se pune jeleul de lamaie. Se pune iar 10minute la congelator. Se adauga ultimul strat de crema si iar 10 minute la congelator. Si in sfarsit se pune al treilea blat-biscuit. Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate, se acopera cu un strat subire de unt. Am mixat 100-125g unt cu zahar pudra din ochi (aprox 2-3lingurite). Si se orneaza dupa dorinta si imaginatie.
Reteta de Tiramisu cu lamaie a fost propusa de Dora_m pe forum culinar.
Serveste Tiramisu cu lamaie de la rece.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii