Reţetă de preparare a papanaşilor pufosi

Reţetă de preparare a papanaşilor. Ouale se bat bine cu mixerul. Se adauga apoi zaharul treptat si se mixeaza dupa fiecare transa pana devin ca o spuma mai groasa. Se pune si zaharul

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor pufosi

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • Esenta de vanilie cateva picaturi sau 2 plicuri de zahar vanilat
  • Esenta de rom cateva picaturi
  • 1 vf cutit bicarbonat
  • 200 g faina
  • Coaja de portocala rasa
  • Smantana
  • Dulceata

Mod de preparare

Ouale se bat bine cu mixerul. Se adauga apoi zaharul treptat si se mixeaza dupa fiecare transa pana devin ca o spuma mai groasa. Se pune si zaharul vanilat, esentele si coaja rasa de portocala. Separat se mixeaza branza de vaci scursa. Se adauga branza la compozitie si se mixeaza bine. Dupa ce am mixat turnam in ploaie faina si bicarbonatul si amestecam cu lingura de lemn. Se formeaza papanasii si niste bilute mai mici. Se face o adancitura in mijlocul papanasilor si se dau putin prin faina. Se prajesc in baie de ulei cate 5 minute pe fiecare parte. Se pun la scurs pe servetele pentru cateva secunde pentru a nu se raci iar apoi se orneaza cu smantana, apoi dulceata de care doriti si se aseaza biluta deasupra.


Se servesc foarte fierbinti. Eu am folosit dulceata de capsune si smochine. Dulceata acrisoara cum ar fi de afine sau prune e cea mai potrivita.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu clementine si migdale

Tort cu clementine si migdale

Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...

Tort cu clementine si migdale
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval

Culinar prezintă azi o rețetă super simplă și super delicioasă de placinte la tigaie cu branza si cascaval. O gustare...

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Prajituri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca este o delicioasa prajitura de casa cu mac si crema fina vanilata, cu glazura si biscuiti. Este o reteta de...

Prajitura Tosca
Supa crema orange mix
2
Supe si ciorbe

Supa crema orange mix

Aroma si delicatete pentru zile friguroase!

Supa crema orange mix
Piftie clasica de porc
3
Mancaruri cu carne

Piftie clasica de porc

Piftia clasica de porc este o mancare specifica sezonului rece si este delicioasa, mai ales daca se serveste cu salata de...

Piftie clasica de porc
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Pernute de cartofi
5
Aperitive cu legume

Pernute de cartofi

Dam cartofii pe razatoare. Adaugam ouale, apoi untul si cascavalul -date pe razatoare, susanul, curry, praful de usturoi,...

Pernute de cartofi
Parteneri
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Gustos.RO

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
ReteteCulinare.RO

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor