• pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville
• pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, pana devin pufoase
• adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa
• mixati apoi galbenusurile cu uleiul, tot cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi laptele peste galbenusuri
• rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula
• tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia
• coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj
• cat timp se raceste blatul pregatiti crema
• piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender, pasand aproximativ 200 g de capsune proaspete, apoi il treceti prin sita
• puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti
• turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit
• mixati branza mascarpone cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin
• mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula
• adaugati la final piureul de capsuni
• hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema
• amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute
• taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil
• taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema
• ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii