Tiramisu reţetă cu fructe de padure

Tiramisu reţetă cu fructe de padure Va recomandam acest tiramisu la pahar, care cu siguranta va lasa o impresie foarte buna musafirilor dumneavoastra. Se poate face cu fructe de padure de sezon.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tiramisu reţetă cu fructe de padure

Ingrediente

  • 6 oua
  • zahar
  • 1/2 lingurita crema tartar
  • faina
  • limoncello
  • coaja de la o lamaie
  • 1 cutie mascarpone
  • 2 cani frisca batuta
  • fructe de padure de sezon (zmeura
  • afine
  • mure)

Mod de preparare

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de tiramisu se procedeaza astfel:

6 albusuri se bat spuma cu 1/2 lingurita crema tartar, 3/4 masura zahar, se adauga vanilie , 1/2 masura faina. Se coace aluatul intro forma de chec neunsa , 35 - 40 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit cu tava rasturnata pentru a ramane checul pufos. Crema 5 galbenusuri se amesteca cu 1/2 masura zahar, 1/4 cana limoncelo, coaja de lamaie - 2 lingurite, 1,5 linguri zeama lamaie. Se amesteca pe foc pentru a se ingrosa. Se ia de pe foc si se amesteca 1 cutie mascarpone, 1 lingura esenta lamaie si 2 cani de frisca batuta. Checul se taie felii , se unge cu putin sirop ( format din : 3/4 masura zahar, 3/4 masura apa, 1/4 masura limoncelo, 2 lingurite zeama de lamaie si coaja de lamaie) . Se taie fiecare felie in cuburi. Montarea In pahare inalte se pun cuburi de chec, crema, fructe de padure de sezon , iar blat, crema , fructe. Se orneaza cu frisca, fructe si coaja de lamaie.


Reteta tiramisu cu fructe de padure a fost propusa de alessia antonia Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Dulceata de ceapa I
Bucataras.RO

Dulceata de ceapa I

Am incercat sa fac aceasta dulceata deosebita din curiozitate. Am gasit doua feluri deosebite si le-am facut pe amandoua....

Dulceata de ceapa I
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide