Tort de turta dulce

Intr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile, romul, praful de copt si l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 300 gr miere
  • 1 praf de copt
  • 400 gr faina
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri rom
  • 1 lingura scortisoara
  • 5 cuisoare pisate
  • 1 lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr unt
  • 5 linguri miere
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri rom
  • Pentru glazura:
  • 90 gr zahar pudra
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura apa

Mod de preparare

Intr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile, romul, praful de copt si lamaia. Se amesteca. La sfarsit se pun albusurile batute spuma tare si se inglobeaza usor. Se pune compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si se coace 40 de minute, la foc moderat. Se scoate forma din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie blatul in trei foi. Intr-un vas se freaca foarte bine mierea, romul si cacaua. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca mereu pana se leaga crema. Se ia de pe foc, se amesteca pana se raceste si apoi se inglobeaza, pe rand, galbenusurile. Se freaca untul spuma si se incorporeaza, cate putin, in crema de galbenusuri. Se face glazura. Zaharul pudra se amesteca cu apa calda, se bate bine si apoi se adauga romul. Se freaca amestecul pana ce glazura se leaga si devine stralucitoare. Blaturile se ung cu crema, se pun unele peste altele si deasupra se toarna glazura.

La un ceai cald cu ghumbir merge de minune. Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajitura alba ca zapada

Prajitura Negresa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
3
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
4
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia