Salam de biscuiţi reţetă cu nuca de cocos

Salam de biscuiţi reţetă, Salamul de biscuiti dat prin nuca de cocos este o prajitura delicioasa. Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se sfarama, de marimea unei alune.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă cu  nuca de cocos

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 1/2 kg biscuiti
  • 300 g nuci
  • 25 ml esenta rom
  • 170 ml apa
  • 50 g cacao
  • zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • un varf cutit sare
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Salamul de biscuiti dat prin nuca de cocos este o prajitura delicioasa. Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se sfarama, de marimea unei alune. Nucile se pun pe o tava si se tin 5-10 minute in cuptor, apoi se pun intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul. Apa, un varf de cutit de sare si zaharul se pun pe foc, intr-o cratita de 3 l, pana cand se topeste zaharul. Apoi se ia de pe foc si se coaja de portocale. Se adauga nucile, biscuitii, cacaua. Se amesteca cu grija compozitia de salam de biscuiti, prin rasturnare.
Se ia o foaie de plastic si se aranjeaza pe ea cateva linguri din compozitia de salam de biscuiti. Se ruleaza apoi foaia si se preseaza, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele. Salamul de biscuiti astfel format se pune in frigider pentru cateva ore, apoi se poate taia in felii. Salamul de biscuiti se da prin nuca de cocos.

Reteta a fost propusa de blogul culinar Retetele Anei.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia