Prajitura de post cu crema de ness

Prajitura de post cu crema de ness este o reteta delicioasa si foarte simpla. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 4 lingurite de cafea solubila.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura de post cu crema de ness

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 300 ml apa
  • zeama de lamaie
  • o lingurita bicarbonat
  • 4 linguri gem acrisor
  • 2 pliculete zahat vanilinat
  • 600 gr faina
  • 300 gr nuci
  • 250 gr margarina
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 lingurite de ness

Mod de preparare

1. Frecam bine de tot 350 gr zahar cu uleiul apoi adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, apa, jumatate din cantitatea de nuci maruntite, gemul si omogenizam. Adaugam faina in ploaie si o incorporam in amestec. Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia. O uniformizam in tava si dam la cuptorul bine incins cam 30 de minute la foc mediu. Cel mai sigur aplicam metoda scobitoarea.

2. Intre timp preparam crema, frecand margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si nessul amestecat cu 2 lingurite de apa de calda. Dupa preferinta se poate adauga si putina esenta de rom. Dam crema la rece.

3. Odata prajitura coapta, o lasam sa se raceasca bine, apoi intindem crema peste ea, presaram restul de nuci si pudram cu cacao.


Prajitura de post cu crema de ness se serveste dupa ce s-a racit, taiata cubulete.
Cu aceasta tava de la Kitchen Shop - nu trebuie sa iti faci niciodata grija ca prajitura ta se arde!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia