Foi mac
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol. Amestecam cu o paleta, dupa care compozitia o vom imparti in 2 tavi tapetate cu hartie de copt (aceleasi dimensiuni) pe care le vom coace in cuptorul incalzit, pana trec testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine.
Foaia de bezea
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam cele 2 linguri de ulei treptat dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam bine cu o paleta. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (in aceasi tava in care am copt foile de mac). Coacem in cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine. Crema Intr-o cratita cu fundul gros (ceaun) punem laptele la foc; intr-un bol, amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de budinca, adaugam laptele cald si amestecam bine. Turnam compozitia in cratita si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa. Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Untul moale il mixam putin, dupa care il adaugam treptat in crema, la final adaugam esenta de vanilie.
Asamblare
Asezam prima foaie de mac - 1/3 crema de vanilie-foaie de bezea-1/3 crema- foaie de mac - crema si deasupra, radem ciocolata alba.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii