Prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Retete dietetice

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 11 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 100 g cacao
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g Amidon
  • 200 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 500 g mascarpone
  • Crema de ciocolata:
  • 400 g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 400-500 g mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • cafea indulcita
  • Jeleu de visine:
  • 400 g visine
  • 4 linguri de zahar
  • 150 ml apa
  • 20 g gelatina

Mod de preparare

Blat: Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (tava mea avea in jur de 43 cm lungime) si il coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru 20-30 de minute. Il incercam cu o scobitoare. Cand este gata, il lasam sa se raceasca complet. Crema de vanilie: Incalzim laptele la foc mic. Intr-un vas, trebuie sa mixam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri. Mixam bine. Trecem amestecul printr-o strecuratoare ca sa eliminam micutele cocoloase ramase si o punem din nou, crema la foc mic si amestecam continuu, cu un tel, pana se ingroasa. Cand este gata, acoperim suprafata cremei cu o folie de plastic alimentara ca sa nu se usuce la suprafata. Lasam crema sa se raceasca complet. Mixam frisca foarte bine, iar apoi o incorporam usor in crema de vanilie racita complet. Punem cate o lingura si amestecam cu grija, de jos in sus. Amestecam branza de mascarpone cu mixerul, la viteza mica, pana devine cremoasa. O incorporam usor in crema de vanilie si frisca. Punem cate o lingura de mascarpone si amestecam cu grija de jos in sus. Crema de ciocolata: Incalzim frisca lichida la foc mic (nu trebuie sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam continuu, pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate doua linguri de mascarpone si mixam. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Vom obtine o crema de ciocolata deosebit de gustoasa si cremoasa. Asamblare: Eu am folosit tava in care am copt prajitura. Am tapetat-o cu hartie de copt. Taiem blatul in doua sectiuni. Insiropam prima sectiune foarte bine. Punem crema de vanilie si nivelam. Adaugam si a doua sectiune de blat. O insiropam foarte bine. Adaugam crema de ciocolata Nestle pe care o nivelam. Introducem crema in frigider, pentru aproximativ doua ore. Cu 20 de minute inainte sa scoatem prajitura din frigider, ne apucam sa pregatim jeleul de visine. Jeleu de visine: Hidratam gelatina in apa, conform instructiunilor de pe ambalaj. Amestecam cu o lingurita si o lasam 10 minute. Intr-o oala micuta, punem visinile si zaharul. Amestecam usor. Lasam visinile pe foc, pentru aproximativ 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, le pasam cu un blender, pana obtinem un piure. Lasam acest piure sa se raceasca 5 minute. Punem gelatina peste jeleul cald de visine. Amestecam pana se topeste gelatina. Scoatem prajitura din frigider si adaugam jeleul. Miscam usor pentru ca sa acoperim toata suprafata prajiturii cu jeleu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de iepure vanat
1
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
2
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
3
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Prajitura Tosca
4
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
5
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia