Incalzeste cuptorul si unge cu unt o tava adanca din metal sau un vas de lut. Topeste ciocolata amaruie la bain marin. Intr-un bol pune faina, migdale
Incalzeste cuptorul si unge cu unt o tava adanca din metal sau un vas de lut.
Topeste ciocolata amaruie la bain marin.
Intr-un bol pune faina, migdalele, coaja rasa de la portocale, jumatate din zahar, sarea, ouale, galbenusurile si laptele.
Bate pana obti un amestec omogen.
Adauga untul la ciocolata topita si amesteca bine, apoi toarna amestecul peste aluat si omogenizeaza.
Purnati totul in tava si infigeti ciocolata alba in aluat.
Coaceti 20 minute. Trebuie sa creasca, sa fie tare pe margini, dar lipicioasa si moale la mijloc. Nu coaceti mai mult! altfel devine chec nu clafoutis.
Intre timp pregatiti portocalele.
Curatati 4 dintre portocale , taiati-le felii subtiri si aranjati-le pe un platou. Dintr-una stoarceti sucul.
Puneti la fiert 6 linguride apa cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti un sirop auriu. Luati zeama de pe foc, si adaugati zeama de la o portocala amestecand energic. Turnati deasupra portocalelor siropul si serviti prajitura, asezonata cu frisca.
Pofta buna!
Reteta Clafoutis cu ciocolata si portocale caramelizate a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro
Alte retete cu portocale gasiti aici:
Muffins cu portocale si ciocolata,
Prajitura de post cu crema de portocale,
Tort cu portocale
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii