Briosele cu ciocolata si glazura/ Cupcakes sunt unele dintre cele mai versatile prajituri, cu care nu ai cum sa dai gres atunci cand vrei sa-ti faci copilul fericit.
Amesteca faina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, sarea, razatura de lamaie si stafidele intr-un bol. Cu ajutorul unui robot de bucatarie amesteca untul si zaharul timp de cateva minute, pana ce obtii o crema. Adauga pe rand cate un ou si dupa ce le-ai incorporat pe fiecare in parte, adauga smantana, laptele batut, esenta de vanilie si fresh-ul de lamaie. Adauga treptat ingredientele lichide peste cele solide.
Pune hartii de briose in tava speciala de briose si umple formele cam trei sferturi. Incinge cuptorul la 180 de grade si coace-le timp de 15-20 min. Timpul poate sa difere in functie de performanta cuptorului. Ca sa te asiguri ca e totul in regula dupa 15 min poti face testul cu scobitoarea. Odata coapte, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.
Intre timp apuca-te de crema: amesteca untul cu mascarpone sau crema de branza, semintele de vanilie si coaja de portocala. Adauga treptat zaharul pudra si continua sa amesteci. Cand s-a dizolvat tot zaharul si-ai obtinut o compozitie omogena, pune totul intr-un poche si lasa-l la frigider pana ce briosele s-au racit complet.
Decoreaza briosele cu aceasta glazura, si pentru un plus de aspect ii poti pune putina ciocolata rasa pe deasupra sau orice alt element de decor pe care-l preferi.
Sper ca ti-a placut varianta mea de briose. E un desert usor pe care-l poti pregati cu minimum de ingrediente si maximum de imaginatie.
Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii