Inghetata

Pentru ca inghetata sa iasa bine trebuie indeplinite 2 conditii :amestecul sa fie lasat cateva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Inghetata

Ingrediente

  • Pentru inghetata de capsune:
  • 400 g capsune facute piure
  • 200 ml smantana dulce
  • 25 g glucoza
  • 50 g zahar
  • Pentru inghetata de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 125 ml smantana dulce
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 g glucoza
  • Pentru inghetata de cafea:
  • 300 ml lapte
  • 150 ml smantana dulce
  • 100 g zahar
  • 50 g glucoza
  • o fiola de esenta de cafea pentru dulciuri
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 150 g ciocolata
  • 70 g zahar
  • 30 g glocoza
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte

Mod de preparare

Pentru ca inghetata sa iasa bine trebuie indeplinite 2 conditii :amestecul sa fie lasat cateva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il ingheata; o treime din cantitatea de zahar sa fie inlocuita cu glucoza.

Inghetata de capsune:

Se face mai intai piureul de capsune in mixer, se adauga smantana, glucoza, zahar si se pune la frigider, apoi in masina la inghetat.

Inghetata de vanilie:

Se amesteca laptele cu smantana si se incalzesc. In robot se bate spuma zaharul cu galbenusurile si cand se fac albe se adauga incetisor amestecul de lapte apoi se pun pe foc mic si se amesteca pana ce se lipeste pe lingura un strat fin de crema. Se pune apoi amestecul la racit in chiuveta cu apa rece, crema se intareste un pic dar nu asa de mult ca cea de vanilie tocmai datorita faptului ca se intareste doar de la fiertul galbenusului.

Inghetata de cafea:

Se amesteca totul intr-un castron, se da cateva ore la frigider, apoi jumatate de ora in masina de inghetata.

Inghetata de ciocolata:

Se incalzeste laptele, se pune in el, cand este cald, ciocolata bucatele si se amesteca bine. Intre timp se bate spuma zaharul cu galbenusurile, si cand sunt gata se adauga amestecul de lapte

Se pune pe foc mic si se amesteca pana se umfla apoi se adauga glucoza.


Se orneaza cu fructe si cu frisca. Reteta Inghetata de capsune/vanilie/cafea/ciocolata este propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Spuma de portocale

Cornulete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Lămâiţa
1
Prajituri

Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.

Prajitura Lămâiţa
Cataif cu fistic
2
Prajituri

Cataif cu fistic

Cataiful este un desert oriental delicios care poate facut cu nuca, mere, fistic ... Este o prajitura ce poate fi facuta si...

Cataif cu fistic
Fursecuri papuci
3
Salam de biscuiţi reţetă
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Este o reteta simpla si foarte rapida, cu un gust minunat si care imi aminteste de copilarie.

Salam de biscuiţi reţetă
Sarmalute in foi de varza
5
Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de varza

Sarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.

Sarmalute in foi de varza
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea