Laptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert fin si delicios, ce-mi aduce aminte mereu de copilarie.
Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si cu zaharul vanilat. In locul zaharului vanilat puteti folosi o pastaie de vanilie, la care i-ati scos semintele.
Intre timp ouale se separa si albusurile se bat spuma tare, incorporand restul de zahar - spuma trebuie sa fie foarte tare. Cand laptele fierbe se da focul mic si cu o lingura se ia din albus si se pun bulgarii in lapte. Se fierb 2 minute pe o parte, se intorc si se lasa inca 2 minute. Se scot cu spumiera intr-un castron mare sau in castronele mici. Cand am terminat albusul, laptele se ia de pe foc si se lasa la racit 10-15 minute.
Atentie: Galustele de albus se umfla in timpul gatirii, asa ca puneti cate 2, maxim 3.
Intre timp amestecam galbenusurile cu 3 lingurite de faina. Cand laptele s-a racit putin, turnam putin in galbenusuri sa aiba aceasi temperatura cu laptele, altfel vom obtine o omleta. Amestecam pana se omogenizeaza, punem laptele din nou pe foc mic si adaugam crema de galbenusuri amestecand bine si constant. (Dupa aceasta operatie se strecoara compozitia intr-o oala curata daca raman mici gogoloase de galbenus cu faina sau bucatele de albus).
Se tine pe foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase sau se face testul pe lingura de lemn - cand scoasa din crema se poate face o dara cu degetul si lasa urma, e ok sau se mai lasa maximum 2 minute. Crema fierbinte se toarna in bolul (bolurile) cu bulgari de albus si se pune la rece. Se serveste rece, eventual se orneaza cu ciocolata rasa.
Laptele de pasare se serveste in portii individuale, rece.
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelAceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...
Prajitura alba cu crema de nessOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoRulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...
Rulada cu mere si scortisoaraPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapA fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative.
Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei coptiSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii