Crema de zahar ars Philadelphia

Crema de zahar ars este o reteta clasica si foarte indragita. Daca veti incerca si varianta de crema de zahar ars cu crema de branza philadelphia, veti ramane impresionati.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Crema de zahar ars Philadelphia

Ingrediente

  • 200g branza-crema Philadelphia - la temperatura camerei
  • 100g evaporated milk
  • 250g lapte
  • 100g zahar + 50g pt. caramelizat
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Cele 50g de zahar se pun intr-o craticioara pe foc potrivit si se lasa, fara a se amesteca, pana se caramelizeaza. Se toarna imediat in forma de copt, iar aceasta se rasuceste usor astfel incat toata baza sa se imbrace in caramel.

Observatie: forma folosita de mine are diametrul de 18cm si crema nu iese foarte inalta, deci cine o doreste mai inalta poate folosi o forma mai mica sau poate mari cantitatile ingredientelor.

Intr-un castron se freaca bine branza-crema. Se toarna usor laptele "evaporat", amestecand continuu. Totul se toarna intr-o craticioara, se adauga si laptele si zaharul si se tine pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana aproape sa inceapa sa fiarba.

Intre timp, intr-un castron, se bat putin ouale intregi si galbenusurile. Peste ele se toarna usor, amestecand continuu, compozitia de lapte fierbinte. Se strecoara printr-o sita (nu foarte deasa) direct in forma de copt. Aceasta se pune in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte - de aprox. 1cm inaltime. Se da la cuptor si se coace 50 de minute la 130°C sau pana cand crema este bine "inchegata" deasupra.

Se scoate crema de zahar ars din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe farfurie.


Pofta buna! Reteta Crema de zahar ars Philadelphia a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Bucataras.RO

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar O garnitura colorata, numai buna de savurat...

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide