Cateva din ingrediente pregatite: -galbenusurile si albusurile plus cele 2 linguri de ulei sarea sunt deja in cuva -drojdia amestecata cu linguritele
Cateva din ingrediente pregatite:
-galbenusurile si albusurile plus cele 2 linguri de ulei sarea sunt deja in cuva
-drojdia amestecata cu linguritele de zahar
-untul, zaharul, coaja de lamaie si lapele
Am incalzit laptele untul si zaharul usor cu putin peste temperatura camerei. Am adaugat apoi apa calduta in amestecul drojdie, zahar.
Am adaugat aromele, si apoi am pus faina.
Cantitatea de faina in cazul meu este de 6 cups( explicit la mine 1 cup cantareste in jur de150 g de faina).
Programul masinii mele 'dough' care este de 2 ore (primele 20 min incalzeste, 30 min malaxeaza, si restul dospeste).
Intretimp, am incalzit la foc usor laptele, cacaoa si zaharul pentru aluatul special de cacaoa.. Am lasat sa se raceasca si am adaugat esentele
Am batut albusurile spuma cu zaharul , am adaugat cacaoa, mixat, apoi nuca si iar esente.
O treime din marimea totala am amestecat cu compozitia de cacao.
Atentie: aici trebuie sa mai adaugati cel putin 3 linguri de faina pana aluatul devine mai putin lipicios si destul de vartos.
Cele 2 aluaturi le-am impartit in 2 fiecare, am intins foi din ele si le-am pus alternat una peste alta si la sfarsit umplutura.
Am rulat si i-am pus in tavi unse cu unt(eu fol la fundul tavii hartie de copt si pe pereti spay special pe baza de grasime).
Am tinut cuptorul sa se incalzeasca la temp minima pentru cateva minute si am pus dedesubt o tava cu apa.
I-am lasat pentru o ora sa creasca in felul acesta.
I-am uns cu putina apa cu zahar si presarat cu mac (de data asta n-am mai fol obisnuitul ou batut pentru uns).
Si in final la copt la 390 F, pentru o ora si 10 min
I-am acoperit cu hartie de copt pentru perioada de coacere si de remarcat tava cu apa nu am scos-o din cuptor.
Tot in ultimile zece min puteti sa scoateti hartia de copt si tava cu apa ca sa-i lasati putin sa se usuce in interior.
Pofta buna!
Reteta Cozonac laudat a fost propusa de lleena pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac insiropat,
Treccia russa,
Cozonac impletit
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii