Bomboane paianjen cu ciocolata

Bomboanele paianjen de ciocolata sunt delicioase si foarte usor de preparat. Pentru realizarea acestei retete poti folosi resturi de blat de la orice prajitura, fie cu cacao sau pandispan simplu.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Bomboane paianjen cu ciocolata

Ingrediente

  • 1 tableta ciocolata cu lapte
  • 1/2 tableta ciocolata neagra
  • 300g pandispan sau negresa
  • jeleu negru
  • rola
  • bomboane mici negre
  • creioane cu pasta zahar

Mod de preparare

Bomboanele cu ciocolata sunt usor de prearat, sunt delicioase, si cu siguranta se potrivesc pentru Halloween.

In primul rand trebuie sa ai la indemana blat gata facut de pandispan, sau negresa, sau orice prajitura preferata.

Topeste ciocolata cu lapte la baie de aburi sau microunde, si adauga jumatate din cantitate peste blatul de prajitura sfaramitat. Amesteca bine.

Adauga tableta de ciocolata amaruie peste jumatatea de ciocolata cu lapte topita si topeste-le impreuna. Formeaza din blatul de pandispan bile mici pe care le intepi cu betigase de lemn sau pentru bomboane daca ai. Da fiecare bomboana prin ciocolata topita, lasa ciocolata in exces sa se scurga si aseaza-le pe un gratar sau pe o tava cu hartie pergament.

Cat timp ciocolata inca nu s-a intarit de tot, presara peste toate bomboanele, din abundenta, fulgi mici de ciocolata. Acum poti sa lasi bomboanele sa se intareasca de tot.

DUpa ce s-au intarit, taie fasii de lungimi egale din jeleul negru, pentru a forma picioarele bomboanelor :).

Fa cu o scobitoare locuri mici in care doresti sa pui picioarele, si aseaza acolo jeleul. Cu creioanele cu pasta de zahar deseneaza ochii: prima data fa o bulina mai mare alba, apoi un punct mic negru in mijloc.


Bomboanele paianjen cu ciocolata sunt perfecte pentru orice petrecere de Halloween.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia