Croissantul este una dintre celemai delicioase produse de patiserie.Croissant simplu, cu ciocolata, cu gem de fructe ori cu unt sunt doar cateva dintre variantele acestei minunatii de origine frantuzeasca.
Croissantul este una dintre cele mai delicioase produse de patiserie. Croissant simplu, cu ciocolata, cu gem de fructe ori cu unt sunt doar cateva dintre variantele acestei minunatii de origine frantuzeasca.
Drojdia se dizolva in laptele rece, se adauga untul topit, sarea si zaharul. Se amesteca cu aproape toata faina (se lasa putin pentru pus pe planseta) si se framanta aluatul. Se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se pune la rece, sa creasca, circa 5 ore. Se taie untul cit este rece, in felii subtiri, si se lasa pana la temperatura camerei (circa 18 grade C). Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si se framanta din nou. Se intinde aluatul pe planseta cu faina, sub forma de dreptunghi, circa 25 X 40 cm. Se pune untul sau margarina taiata pe jumatate din aluat, dar nu pana la margine. Se indoaie marginile aluatului peste margarina dupa care se aduce a doua jumatate de aluat peste partea cu margarina.
Se strang putin marginile si se invirte aluatul 45 grade. Se intinde aluatul din nou pina cind are grosimea de 1 cm. Se da faina de pe aluat la o parte si se impatureste aluatul in trei parti. Aluatul se intoarce 45 grade si se continua cu intinsul aluatului si impaturitul inca de doua ori. Aluatul se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se lasa in frigider sa se odihneasca, 10-15 minute. Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi, circa 30 X 50 cm. Aluatul se imparte in doua pe lungime si se taie 9 triunghiuri din fiecare parte. Se ruleaza triunghiurile incepind cu baza, iar varful sa ajunga sub croissant. Se acopera cornurile cu un prosop si se lasa la crescut, circa 45 de minute. Se ung cu ou batut putin, se coc la 250 grade C, 8 – 10 minute.
Croissantul se serveste lamicul dejun cu o cafea si dulceata ori ca si gustare.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii