Amestecati prima data untul cu zaharul. Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt. Adaugati apoi faina si pra
Amestecati prima data untul cu zaharul.
Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt.
Adaugati apoi faina si praful de copt, ambele cernute, dupa care, incorporati albusurile spuma. La sfarsit, adaugati laptele.
Turnati compozitia in forma si coaceti timp de 25 de minute la 180 grade (este gata atunci cand, intepand cu o scobitoare, aceasta iese curata sau blatul isi recapata forma daca il apasati cu degetul).
Scoateti din cuptor si lasati sa stea 5 minute inainte de a-l rasturna pe un gratar metalic.
Indepartati hartia si lasati sa se raceasca.
Taiati blatul in doua straturi si umpleti-l cu frisca, fructe, gem sau cu orice doriti.
Pofta buna!
Reteta Blat de tort a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Alte retete de blat de tort gasiti aici:
Blat de tort,
Blat de tort,
Tort Darts cu blat alb
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaO prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.
Prajitura LămâiţaPentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...
Piftie de porc cu usturoise incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...
Varza dulce cu pui
Comentarii