Am pregatit iepure in foarte multe feluri, dar acesta-i preferatul meu. Am incercat sa evadez din banala reteta de iepure la cuptor si sa fac o tocanita cu sos alb.
Lasa fileurile la marinat cca o ora, intr-un castron cu 2 linguri de ulei de masline sau struguri, cele 2 linguri de fresh de lamaie, 3-4 firicele de cimbru proaspat si putina sare.
Pune supa de pui pe foc si poseaza pulpele de iepure in aceasta, cca o ora. Daca nu ai supa de pui, atunci pune 2 litri de apa pe foc, impreuna cu 2 morcovi, 1 telina, 1 praz sau o ceapa, 2 bucati de pastarnac si sare. Astfel iepurele va prinde gust mult mai bun.
Taie ciupercile in 4, toaca ceapa cubulete, iar usturoiul taie-l in 2, pe lungime. Adauga unt si ulei de masline intr-o tigaie incapatoare.
Cand s-a incins uleiul soteaza ceapa, usturoiul si cimbru pentru cateva zeci de secunde. Adauga ciupercile si potriveste de sare si piper alb. Scoate usturoiul inainte sa devina maro. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca.
Adauga putina supa din cea in care se poseaza iepurele si amesteca.
Las-o sa se reduca si adauga smantana.
La scurt timp adauga si 1 lingura si 1/2 de mustar cu miere sau cu boabe. Amesteca bine.
Ia apoi tigaia de pe foc.
Odata posate, scoate pulpele de iepure pe un tocator si lasa-le sa se raceasca putin. De indata ce s-au mai racit, scoate carnea de pe oase.
Taie file-urile de iepure rondele si incinge putin ulei de masline intr-o tigaie.
Adauga cuburile de pancetta sau bacon si soteaza-le impreuna cu file-urile. Adauga la sfarsit si carnea de pe pulpele posate.
Cand au devenit aurii, le punem in tigaie peste ciuperci.
Pune inapoi tigaia pe foc mic.
Toaca patrunjelul si coriandrul si adauga-le in tigaie. Daca nu ai coriandru proaspat, poti renunta la el. La sfarsit de tot, adauga si scortisoara.
Poti servi acest preparat cu cartofi natur, gnocchi proaspeti sau chiar paste proaspete.
Eu le voi servi alaturi de o portie de fettuccine. Imi place la nebunie aceasta combinatie.
Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video. Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii