Tiramisu cu Fistic

O sa visezi si noaptea la acest tiramisu cu fistic dupa ce il vei incerca!

Timp pregatire
20 minute
Tiramisu cu Fistic

Ingrediente

  • 500g mascarpone
  • 4 ouă (proaspete)
  • 100g zahăr
  • 200ml cafea espresso răcită
  • piscoturi
  • 50ml lichior (opțional)
  • 250-300 g fistic (pentru pasta)/ 100 g de pasta cumparata
  • 50g fistic mărunțit
  • Cacao pentru decor

Mod de preparare

Începe prin a separa ouăle. Pui albușurile într-un bol mare și galbenusurile într-un altul.

Bate albușurile cu un mixer până când se formează vârfuri moi. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până când obții o spumă lucioasă și densă.

În alt bol, amestecă mascarponele cu galbenusurile până când obții o compoziție omogenă și cremoasă.

Folosește o spatulă pentru a încorpora treptat spuma de albușuri în amestecul de mascarpone. Amestecă ușor pentru a menține aerul în compoziție.

Mixeaza fisticul cu putin iaurt, frisca sau apa pana devine o pasta cat de cat omogena.

Adauga o lingurita de miere si continua sa mai mixexi pentru cateva secunde.

Adauga pasta de fistic in crema de mascarpone si incorporeaz-o cu o spatula.

Dacă dorești, adaugă lichiorul de cafea în cafeaua espresso răcită.

Înmoaie piscoturile în cafeaua espresso. Asigură-te că le înmoi doar câteva secunde pentru a nu deveni prea moi.

Așază un strat de piscoturi într-un vas sau formă.

Pune jumătate din amestecul de mascarpone deasupra stratului de piscoturi.

Presară jumătate din fisticul mărunțit peste mascarpone.

Repetă procesul cu un al doilea strat de piscoturi inmuiate, apoi adaugă restul de amestec de mascarpone deasupra.

Acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte pentru a se întări.

Presară puțin fistic mărunțit pentru decor.

Servește bucăți generoase și savurează acest delicios tiramisu cu fistic!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce