Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.
Cum se prepara Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preîncălziți cuptorul la 190°C.
Tăiați aluatul foietaj într-o formă potrivită și așezați-l într-o tavă de copt. Din aluatul de foietaj se taie cate o bordura de cca 2 cm, de jur imprejurul foii.
Întindeți uniform crema de brânză pe suprafața aluatului, mai putin bordura.
Feliați perele și așezați-le peste crema de brânză.
Presărați miezul de nucă peste pere si putin cimbrisor. Totul intra la cuptor, la 190 grade C, pentru cca 20 de minute, până când aluatul este frumos rumenit și crocant.
Adăugați bucățele de gorgonzola picantă peste tarta fierbinte.
Garnisiți ușor tarta cu miere.
Împăturiți prosciutto crudo și așezați-l deasupra.
Lăsați să se răcească puțin înainte de a tăia și de a servi. Poftă bună!
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foiCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paine
Comentarii