Supa de pui cu galuste imperiale

O supa ideala pentru zilele reci, fierbinte si cu multa verdeata. Spor si pofta buna!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Supa de pui cu galuste imperiale

Ingrediente

  • Pentru  supă:
  • Pui pentru gătit fără piept 1 bucată cca. 500 g
  • Păstârnac 1 bucată mica
  • Țelină ½ bucată
  • Ardei verde 1 bucată
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper boabe ½ lingură
  • Pentru găluște:
  • Ouă de găină 3 bucăți
  • Cașcaval ras cca. 50 g
  • Făină alba de grâu cca. 50 g
  • Griș din grâu cca. 50 g
  • Sare de mare cca. 2 g
  • Piper boabe proaspăt  măcinat cca. 2 g

Mod de preparare

Puiul curățat, spălat se pune la fiert într-un vas inalt pentru cca. 25 minute, apoi se spumează și se adaugă zarzavaturile curățate, spălate lasate întregi, și se lasă la fiert pentru încă minim 20 minute la foc mic, se asezonâdu-se de sare și câteva boabe de piper.

Între timp se preapară găluștele imperiale ;) !

Ouăle se bat bine împreună cu cașcavalul, sarea și piperul. Se amestecă făină cu grisul și se toarnă peste ouă. Compoziția rezultată se pune într-o tavă, tapetata cu hârtie de copt și se da la cuptor la 200 grade pentru cca. un sfert de oră. Se lasă să se răcească, apoi se porționează după gustul și răbdarea fiecăruia;)

 După ce s-a gătit supa, se strecoară și se pune din nou la fiert împreună cu găluștele, se fierbe cca 5 minute, dacă este cazul se mai condimentează. Supa se servesta simpla cu galuste si multa verdeata, carnea si zarzavaturile se consuma alaturi de supa.

Spor și poftă bună! ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Cozonac pufos cu aluat oparit
1
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
2
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
3
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
4
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
5
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Parteneri
Clafoutis cu cirese si ciocolata
Bucataras.RO

Clafoutis cu cirese si ciocolata

Aceasta prajitura, daca e servita de la rece, e perfecta pe caldura asta! 

Clafoutis cu cirese si ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce