Supa de peste

Pestele se curata si se dezoseaza, scotand carnea file. Capul, inotatoarele si oasele, ramase dupa ce s-a scos carnea file, se fierb pentru a prepara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un crap mijlociu
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei iute lung sau ardei rotund de ghiveci
  • pentru ornat

Mod de preparare

Pestele se curata si se dezoseaza, scotand carnea file. Capul, inotatoarele si oasele, ramase dupa ce s-a scos carnea file, se fierb pentru a prepara baza ciorbei de peste. Pestele file se pune in supa strecurata la terminare.(Cine nu stie sa curete peste sau sa-l dezoseze isi cumpara materia prima separat pentru ciorba si separat 4 bucati de peste file.)

Ceapa se curata, se taie rondele, usturoiul taiat marunt si bucatile de peste ramase, capul, coada, oasele se pun intr-o oala mare. Se presara cu o lingura rasa de sare si cu boia, se taie rondele un ardei verde si se toarna cca 2 l de apa si se fierb pe foc iute cel putin o ora si jumatate. Cu cca 15 minute inainte de expirarea timpului, se adauga rosiile taiate felii. Intre timp fileul de peste se sareaza pe ambele parti. Cand baza ciorbei este gata, se strecoara, iar carnea si si tot ce trece prin strecuratoare se paseaza. Supa densa obtinuta se trece intr-o oala potrivita. Se fierbe si cand clocoteste se pun bucatile de peste dezosate cu multa grija. Se fierbe 10 minute pe flacara mica fara sa se amestece. Ardeiul verde ramas se taie rondele subtiri si se adauga la ciorba in ultima clipa.
Alte retete cu peste recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Fursecuri cale
1
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
2
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
3
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
4
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
5
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia