Supa de carne cu stafide

Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga zarzavatul curatat si se

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca sau o pasare intreaga
  • 200 g stafide
  • zarzavat de supa
  • 1/2 lamaie
  • 1 ou
  • 1 pahar de smantana
  • sare

Mod de preparare

Rasolul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare, cu multa apa race. Se fierbe descoperit doua ore, dupa oare se adauga zarzavatul curatat si se lasa sa mai fiarba un sfert de ora. Zarzavatul se lasa in supa sau se scoate cand a fiert bine. Stafidele se pun in supa la un sfert de ora dupa zarzavat, curatate de codite si spalate in mai multe ape. Se mai fierbe supa un sfert de ora, se sareaza dupa gust, apoi se ia oala de pe foc. Supa trebuie sa fie limpede. Se serveste calda, dreasa cu smantana si ou si acrita cu zeama de la o jumatate de lamaie.

Rasolul se scoate din supa cand a fiert bine, se curata carnea de pe os si se serveste impreuna cu supa.

Daca supa se face din carne de pasare, aceasta se bate cu un batator de lemn pana cand se sfarama bine oasele, apoi se pune la fiert cu multa apa. Supa de carne se spumuieste des si se strecoara cand se scoate carnea, pentru a ramane limpede.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de spanac

Supa de pui cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia