Supa de ardei umpluti

Supa de ardei umpluti este o alternativa delicioasa la reteta clasica de ardei umpluti in sos de rosii. Supa cu ardei umpluti este minunata si odata ce o incercati cu siguranta o s-o repetati.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supa de ardei umpluti

Ingrediente

  • Pentru umplutura am folosit:
  • 300 g carne porc
  • o ceapa mai mare
  • un morcov
  • 2 linguri orez
  • o jumatate de ardei gras
  • o rosie mica
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel.
  • Pentru supa am folosit:
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 linguri de faina
  • 5 linguri de suc de rosii
  • sare
  • zahar
  • patrunjel si apa cat sa acopere ardeii.

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotoare, nervuri si seminte, apoi se spala bine si se pun la scurs cu gaura in jos.Am tocat in robot carnea de porc, apoi am scos-o si am tocat morcovul impreuna cu ceapa pentru umplutura ( am tocat mai mult, mai aveam nevoie si pentru altceva).

Am tocat marunt, cu un cutit, jumatatea de ardie gras si rosia, apoi am tocat patrunjelul.
Am amestecat toate ingredientele pentru umplutura, astfel tocate, am adaugat sare si piper .Pentru cine prefera, ceapa morcovul si orezul de pot cali inainte de a fi amestecate in compozitie, eu incerc sa evit prajelile.

Am umplut ardeii, avand grija sa nu indes prea multa carne,in felul acesta orezul are loc sa se umfle la fiert fara sa iasa din ardei, iar umplutura nu se intareste. Am pus ardeilor cate un capacel decupat din coaja unei rosii mai mari.

In oala in care urma sa ferb ardeii am pus la calit o ceapa, am adaugat morcovul ras, apoi am adaugat 3 linguri de faina si apoi am stins cu un pahar mare de apa. Am asezat ardeii in oala, si am adaugat apa pana cand i-am acoperit. am pus sare si o lingurita de zahar si am lasat sa fiarba acoperit pana cand ardeii s-au inmuiat bine. Am adaugat apoi sucul de rosii si am mai fiert 10 minute. La sfarsit am adaugat patrunjel tocat, am luat de pe foc si am acoperit cu un capac.

Am incercat si cu smantana si fara, a fost bun in ambele feluri.

Reteta de supa de ardei umpluti a fost propusa de Narnia pe forum culinar.


Serviti supa de ardei umpluti calda, alaturi de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Mancare de rosii cu ciuperci
Bucataras.RO

Mancare de rosii cu ciuperci

Are gust de vara si de post. Ingrediente putine dar atat de gustoase...

Mancare de rosii cu ciuperci
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce