Supa crema de galbiori cu verdeata

De pe oase se face o supa cu un litru si jumatate de apa, din cand in cand se ia spuma. Morcovii, radacina de patrunjel si prazul se taie cubulete. L

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de galbiori cu verdeata

Ingrediente

  • 1 kg oase de vita
  • 100 g praz
  • 100 g morcovi
  • 100 g radacina de patrunjel
  • o jumatate lingurita piper boabe
  • sare
  • 1 legatura si jumatate de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 250 g galbiori proaspeti
  • 50 g cepe mici
  • 25 g unt
  • piper negru
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 fire cimbru
  • jumatate legatura ceapa verde

Mod de preparare

De pe oase se face o supa cu un litru si jumatate de apa, din cand in cand se ia spuma. Morcovii, radacina de patrunjel si prazul se taie cubulete. Legumele se amesteca cu piperul boabe, sare, legatura de patrunjel si ceapa taiata in doua cu tot cu coaja apoi se pune la fiert cu supa de oase pentru o ora si jumatate la foc incet. La sfarsit se trece totul printr-o sita.

Galbiorii se curata, cepele mici se taie foarte marunt. Untul se topeste intr-o cratita, se adauga galbiorii si cepele mici, sare si piper. 2/3 din galbiori se iau deoparte. Se pune ceva supa in cratita peste restul de ciuperci apoi se mixeaza foarte bine, Se adauga restul de supa si frisca lichida. Se adauga restul de ciuperci si se fierbe inca 5-7 minute la foc mic dupa care se adauga sare si piper. Cimbrul se rupe de pe tulpina, patrunjelul se spala bine si se taie foarte marunt cu cimbrul si cu ceapa verde.

Se pune verdeata in supa si se poate servi alaturi de crutoane. Reteta Supa crema de galbiori cu verdeata a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete de supa recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia