Supa chinezeasca iute acrisoara este o reteta de supa cu piept de pui absolut delicioasa. O supa usoara cu ciuperci perfecta pentru o seara de toamna.
Inainte de toate ciupercile la hidratat in apa calduta. Le lasam 30 minute sa se hidrateze, dupa care taiem piciorusul ciupercilor pentru ca este lemnos si necomestibil. Ciupercile le vom taia feliute.
Pieptul de pui il curatam si il taiem fasai dupa care il punem la fiert in oala cu supa si cu apa in care am hidratat ciupercile. Dupa ce carnea este fiarta o scoatem cu paleta intr-un castron si o dam deoparte.
Zeama ramasa de la carne am strecurat-o, am spalat oala si am pus-o din nou la fiert impreuna cu bucata de ghimbir. Lasam sa fiarba cat sa se aromatizeze supa de la ghimbir dupa care il scoatem si il aruncam. Vom adauga pe rand in supica branza toufu taiata cubulete, mugurii de bambus fideluta, carnea de pui fiarta si ciupercile feliate.
Lasam sa fiarba cat sa se imbine gusturile, dupa care adaugam sosurile de soia, vinul de orez, otetul de vin, uleiul de susan, zaharul si piperul alb. Vom adauga sare dupa gust.
Separat dizolvam amidonul si il adaugam la supa lasand sa fiarba cateva secunde cat sa se ingroase. Inainte de a inchide focul adaugam oul batut in fir subtire amestecand energic. Si astfel supica noastra chinezeasca este gata.
Vom servi supa chinezeasca iute acrisoara in boluri individuale garnisite cu ceapa verde taiata oblic. Are pur si simplu un gust sublim!
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Comentarii