Ciorba radauteana - Reteta video

Astazi o sa-ti pregatesc o ciorba foarte draga mie, si-anume ciorba Radauteana. Aceasta se serveste fierbinte alaturi de-un ardei iute si este extraordinara in vremuri friguroase.

Portii
10
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pui
  • 1 buc. radacina de patrunjel
  • ½ telina
  • 2 buc. de pastarnac
  • 5 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 4 galbenusuri de ou
  • 200 ml de smantana grasa
  • 200 de ml de smantana de gatit, din lapte de vaca
  • otet dupa gust
  • ½ legatura de patrunjel
  • 100 ml de ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere;

Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si radacina de patrunjel pe lungime, si pune-le la fiert in momentul in care puiul a fiert cam 3 sferturi;

Odata fierte si puiul si legumele, opreste focul, scoate-le si lasa-le separat, la racit;

Indeparteaza ceapa, iar bucatile de pastarnac, cei 3 morcovi si radacina de patrunjel taie-le cubulete mici;

Atunci cand s-a racit carnea, tai-o si pe-aceasta marunt;

Amesteca ambele tipuri de smantana si bate-le bine cu ajutorul unui tel, impreuna cu galbenusurile de ou;

Zdrobeste usturoiul si adauga-l si pe-acesta in compozitie, impreuna cu sare dupa gust;

Ia zeama fierbinte din oala si incorporeaza treptat cate un polonic peste smantana, amestecand constant – trebuie sa aduci smantana cu galbenusurile incet-incet la temperatura ciorbei;

Adauga otetul in oala si peste aceasta, pune compozitia din smantana, galbenusuri, usturoi si sare, amestecand bine;

La ciorba Radauteana clasica legumele nu se pun inapoi in zeama, dar ramane la alegerea fiecaruia cum vrea sa le intrebuinteze. Poti face o supa crema din ele sau un piure pentru cel mic.

Eu consider ca daca tot le-am fiert si le-am taiat, ele nu vor face decat sa imbunatateasca ciorba, asa ca le voi pune inapoi in oala impreuna cu carnea.

Mai departe incalzeste putin ciorba la foc mic, fara a atinge punctul de fierbere (caci altfel se va separa);

Da pe razatoare cei doi morcovi ramasi si caleste-i bine intr-o tigaie in ulei incins;

Strecoara uleiul si pune-l in ciorba, pentru a-i da o fata;

Potriveste de sare daca mai este cazul si serveste cu patrunjel tocat, ardei iute sau extra otet si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Mancare de rosii cu ciuperci
Bucataras.RO

Mancare de rosii cu ciuperci

Are gust de vara si de post. Ingrediente putine dar atat de gustoase...

Mancare de rosii cu ciuperci
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce