Azi va propun o ciorba de peste usoara cu o aroma si miros discret de peste . Se poate servi cu smantana daca va place , cu lamaie sau mujdei de usturoi. Am folosit coada de le un peste si dupa ce am curat-o de oase am avut in jur de 300 grame de carne de peste . Dar sa nu lungesc vorba sa scriu reteta ca vorba aceea: vorba multa, saracia omului.
Curatam, spalam si taiem legumele in bucati uniforme. Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte. Ceapa solzisori, iar usturoiul il pisam cu spatele unui cutit. Pestele (eu am avut o bucata mare de coada de peste ) il spalam bine in apa rece si il punem la fiert in 2.5 litri cu sare si 2 foi de dafin. Daca folositi peste file atunci aceasta operatiune nu mai este necesara. Lasam sa fiarba pana cand putem alege carnita de pe oase. Strecuram supa si lasam deoparte . Intr-o oala punem la incins uleiul si ghimbirul, il lasam sa isi lase aroma si apoi il scoatem. Adaugam ceapa si o calim . Punem morcovul, patrunjelul si telina si le lasam cateva minute. Peste ele turnam supa de peste (pe care am lasat-o deoparte) si lasam sa dea in clocot . Adaugam varza , cartoful si usturoiul. Lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele . Pana se fierb legumele curatam carnea de peste de oase. Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete, asezonam cu sare si piper si punem carnea de peste . Lasam sa dea cateva clocote si oprim focul. Presaram deasupra patrunjel verde . La servire se adauga zeama de lamaie, smantana sau mujdei de usturoi. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAre gust de vara si de post. Ingrediente putine dar atat de gustoase...
Mancare de rosii cu ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii