Ciorba de burta e una dintre cele mai indragite mancaruri romanesti. Pentru aceasta reteta de ciorba de burta aveti nevoie de burta de vita, legume, smantana.
Ciorba de burta e una dintre cele mai indragite mancaruri romanesti. Pasta de usturoi am facut-o punand ceva mai multa smantana, ulei de masline, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie, intr-o cana si se mixeaza. Singura abatere de la reteta a fost asta cu patrunjelul , care nu da bine la culoare (apar mici bucatele de frunza verde, care la restaurant nu se accepta ), dar nu m-am putut abtine (combinatzia asta e nemaipomenita). Iau burta si o fierb (chiar daca scrie pe ea ca e prefiarta) cam o ora, dupa care arunc apa. Eu fac asa pentru ca procedeele de curatzare a burtii sunt oarecum - nu vreau sa mai comentez cum sunt, asa ca schimb apa. Dupa o ora, tai o bucatica de burta si o gust sa vad daca s-a muiat. Daca da, trecem la etapa urmatoare, taiatul taiteilor. Se taie mai intai fasii cam de 3-4 cm latime, apoi taiteii cam de 0,5 cm. Desigur astea sunt orientative, fiecare face cum ii place.
Dupa ce am terminat, pun iar la fiert, de data asta pun si legumele si supa de oase, si le mai fierb pe toate la un loc cam o jumatate de ora. Spre sfarsit completez otet (ciorba de burta se acreste numai asa) si sare . Intr-un castron pun galbenusurile, smantana, pasta de usturoi, hreanul. Amestec totul si completez cu doua trei polonice de zeama din fiertura, in prealabil racite, sa nu se separe smantana. Dupa ce am amestecat bine, se toarna tot amestecul in oala mare cu ciorba, se mai potriveste dupa gust cu putin mujdei, otet, hrean, sare. Daca e si pentru musafiri, e bine sa fie cu mai putin adaos, urmand ca fiecare sa o potriveasca in farfurie cum ii place. Dupa cum arata in oala ciorba de burta, cred ca e gata.
Ciorba de burta se serveste calda cu smantana si ardei iuti.
Alte retete de ciorba recomandate:
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPenbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...
Risoto cu mancare de rinichiUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaImi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!...
Macrou marinat la receIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii