Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita chimen macinat.
Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Se incinge uleiul intr-o craticioara.
Se adauga faina si se amesteca continuu. Cand incepe sa devina maronie la culoare se adauga paprika si chimenul.
Se mai prajeste cam un minut si se ia jos de pe foc. Se adauga un polonic de apa fierbinte si se amesteca in continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Se pune inapoi pe foc si se adauga restul de apa. Se lasa sa fiarba, ca sa se ingroase.
.
Supa ungureasca de chimen se serveste cu crutoane. Crutoanele se fac dintr-o felie de paine, care se taie in cuburi si se usuca la cuptor.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii