Pentru supa sanatoasa de fasole uscata se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand fasolea este veche ca sa fiarba mai repede.
Pentru supa sanatoasa de fasole uscata se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand fasolea este veche ca sa fiarba mai repede, se pune de cu seara in apa calduta ca sa se inmoaie. A doua zi se varsa apa si se aseaza la foc cu apa rece. Dupa cateva clocote, se varsa apa si se pune din nou la foc cu apa fierbinte neaparat. Dupa ce fasolea a dat in cateva clocote, se introduce ceapa, morcovul si ardeiul, care au fost curatate, spalate si tocate marunt, si se lasa sa fiarba mai departe la foc potrivit, pana cand boabele de fasole s-au inmuiat complet. Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de samburi, se taie in feliute mici si se adauga in supa odata cu untdelemnul si sarea. Se mai lasa sa fiarba 5-10 min. la foc slab, caci fasolea se prinde repede pe fund.
Se serveste supa presarata pe deasupra cu patrunjel si marar, tocate marunt.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii