Supa rece de rosii si portocale

Supa rece de rosii si portocale este foarte racoroasa si revigoranta, potrivita pentru zilele calde, cand hidratarea e o prioritate. Supa de pui se pune la incalzit, verdeturile se spala si se taie marunt. Frunzele de dafin si boabele de piper se pun in supa de pui.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa rece de rosii si portocale

Ingrediente

  • 500ml supa de pui
  • 1 legatura verdeturi pentru supa
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 750g rosii sare
  • putin praf de ghimbir
  • piper cayenne
  • 3portocale mici frunze de menta pentru ornat.

Mod de preparare

Supa de pui se pune la incalzit, verdeturile se spala si se taie marunt. Frunzele de dafin si boabele de piper se pun in supa de pui. Se lasa sa fiarba la foc mic 2 ore, din cand in cand se amesteca si se inlatura spuma. Rosiile se taie bucatele, supa se strecoara apoi se pun bucatile de rosii si se mai fierbe 30 minute. Se strecoara supa din nou apoi se adauga piperul cayenne, sare, ghimbirul si se lasa la racit. Se scoate sucul de la o portocala si se amesteca cu supa. Restul de portocale se taie felii si se curata de pielita.


Se aseaza supa rece de rosii in farfurii, se pun cate 2-3 felii de portocala si se orneaza cu 2-3 frunze de verdeata. Reteta Supa rece de rosii si portocale a fost propusa de Bianca-21. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia