Supa frantuzeasca de ceapa cu baghete cu branza

Pentru supa frantuzeasca de ceapa cu baghete cu branza ceapa se taie rondele si se caleste in untul topit impreuna cu usturoiul pisat pentru 15-20 de minute.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Supa frantuzeasca de ceapa cu baghete cu branza

Ingrediente

  • 1/2 kg ceapa
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • un pahar de vin alb sec sau demisec
  • cimbru
  • 2 l de supa de vita
  • o bagheta frantuzeasca
  • 60 gr.branza
  • 2 catei de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • piper si apa.

Mod de preparare

Pentru supa frantuzeasca de ceapa cu baghete cu branza ceapa se taie rondele si se caleste in untul topit impreuna cu usturoiul pisat pentru 15-20 de minute. (mai intai se pune usturoiul)

Se prepara un sos din 2 linguri de faina si un pahar de vin, plus sare, piper si cimbru. Se adauga sosul peste ceapa si se amesteca.

Apoi se adauga supa de vita.
Pont: Daca nu avem in casa supa de vita, putem fierbe 2 l de apa cu 4 cuburi baza pt mancaruri cu vita.
Se lasa supa pe foc pana se injumatateste lichidul, astfel incat sa arate ca o supa crema.

Cand e gata, se pune intr-un vas termorezistent. Se taie felii de bagheta frantuzeasca cu grosime de 1 cm si se aseaza sa pluteasca peste supa. Deasupra feliilor se rade branza sau se pun feliute.

Se lasa la cuptor pana cand se rumeneste branza.

Supa frantuzeasca de ceapa se serveste cu paine sau cu crutoane.
Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia