Supa franceza de ceapa

Topiti untul intr-o craticioara. Adaugati zaharul si apoi ceapa si dinstuiti la foc mediu 10 minute sau pana devine aurie. Adaugati faina si amesteca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 cana de unt
  • 3 cepe taiate pestisori
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 1/2 cani de apa
  • ½ cana vin rosu
  • 300 ml supa de vita
  • 1 bagheta
  • 100 g cascaval feliat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Topiti untul intr-o craticioara. Adaugati zaharul si apoi

ceapa si dinstuiti la foc mediu 10 minute sau pana devine aurie. Adaugati faina si amestecati bine bine cu ceapa si zeama lasata. Apoi adaugati apa, vinul si supa si incalziti pana la punctul de fierbere. Reduceti focul la minimum, sarati, acoperiti si fierbeti timp de 10 minute.

Taiati bagheta in 4 felii de aproximativ 2,5 cm si puneti-le in cuptor la 150°C (foc mediu) timp de 10 minute sau prajiti-le in toaster doar cat sa prinda culoare. Pastrati restul baghetei pentru a o servi cu supa.

Puneti supa in 4 castroane termorezistente. Asezati feliile de paine prajita deasupra, apoi feliile de cascaval, puneti castronasele pe o tava cu hartie de copt si bagati in cuptor la 220°C (foc mare) timp de 10 minute sau pana se topeste cascavalul (pentru cine doreste – aceasi operatie se poate face si in cuptorul cu microunde). Serviti cu atentie la painea si branza fierbinti de deasupra. La servire se poate pune smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia