Supa din cartofi si legume

Pentru supa din cartofi si legume cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. telina, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie cuburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa si 3 cuburi MAGGI de vita
  • cartofi - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • varza alba - 100 g
  • pastarnac - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • patrunjel verde - 1
  • legatura ulei - 30 ml
  • faina - 30 g
  • boia de ardei dulce - 5 g
  • oua - 3 galbenusuri
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • pasta de tomate - 30 g
  • sare si piper dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru supa din cartofi si legume cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. telina, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie cuburi. Faina se cerne. Varza se curata, se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Se prepara supa de oase. Ceapa, morcovii, telina, varza, patrunjelul radacina si pastarnacul se inabusa in ulei cu 50 ml supa. Cartofii se introduc in supa si se fierb. Cand sunt fierti pe jumatate se adauga legumele inabusite, boia de ardei, sare si piper dupa gust, continuand fierberea. Se adauga faina dizolvata in iaurt sau smantana, impreuna cu galbenusurile si pasta de tomate. Se mai fierb 5 minute.

Supa din cartofi si legume se serveste fierbinte cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia