Numai incercata ,ii descoperi gustul aromat si delicat!
Se curata cartofii de coaja,se spala si se taie cubulete mici,se spala si se pun la fiert cu apa si un praf de sare,pana se inmoaie(nu se fierb tare).Ceapa se curata si se taie marunt,la fel si usturoiul,sfecla se curata de coaja si se da prin razatoarea mica,cele 2 oua se fierb cu galbenus tare,menta se spala si se taie marunt.
Se incinge un pic de ulei si se adauga ceapa si usturoiul feliat marunt,cartofii cubulete nu foarte fierti,scursi de apa si se lasa 5 minute,amestecand cu o lingura de lemn.Se adauga si sfecla data prin razatoare,se adauga condimentele,se adauga si o cescuta de apa,se potriveste de sare,se acopera si se lasa 15-20 minute sa fiarba inabusit,pana mai scade din lichid.
Se mixeaza totul cu un strop de ulei de masline si cu menta taiata ,adaugam apa daca mai este nevoie,pentru consistenta pe care o dorim.Se serveste cu ouale taiate cubulete si presarate deasupra si cu crutoane de paine.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii