Supa de linte

Cu cateva ore inainte de a incepe sa gatesti, spala 170 g de linte curatate si aseaza-le intr-un vas, dupa care toarna 1,4 l de apa. Dupa ce au stat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170 g linte
  • 1
  • 4 l apa
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita sare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 catei usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • jumatate lingurita boia dulce

Mod de preparare

Cu cateva ore inainte de a incepe sa gatesti, spala 170 g de linte curatate si aseaza-le intr-un vas, dupa care toarna 1,4 l de apa. Dupa ce au stat la inmuiat 3-4 ore adauga o ceapa rosie mica si 1 lingurita de sare. Spala si toaca marunt frunzele de sus dintr-o legatura mica de patrunjel, dupa care pune-o deoparte. Infasureaza 2 catei de usturoi in partea ramasa si leag-o cu ata alba, dupa care o poti pune in supa. Adauga 1 frunza de dafin si fierbe totul pentru min. 15 minute, pana cand lintele devin moi. La 1 lingura de faina adauga o cantitate potrivita de ulei si prepara rantasul la foc iute. Adauga patrunjelul tocat marunt si dupa ce o iei de pe foc adauga jumatate de lingurita de boia dulce. Las-o sa se raceasca, iar apoi adauga apa rece pana devine dens. Pune rantasul in supa si fierbe-o inca 5 minute. Cand e gata, scoate usturoiul infasurat in patrunjel, foaia de dafin si ceapa rosie.

Iarna adauga 1 lingurita de patrunjel uscat in supa. Daca se ingroasa pana ziua urmatoare, adauga putina apa si puneo la fiert. In cazul in care nu preferi supa acra, poti folosi 50 g de morcovi taiate felii subtiri. In acest caz renunta la foaia de dafin.

Alte retete recomandate

Lasagna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia