Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

Supa plina de vitamine pentru o imunitate puternica!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

Ingrediente

  • ulei de masline
  • piper cu aroma de lamaie
  • 1 dovlecel
  • 1ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cartofi mai mici
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastanac
  • o bucatica de telina
  • o mana de fasole verde
  • o mana de baby spanac
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 3 linguri de rosii cubulete in bulion
  • 4 oua de prepelita
  • o lingura de iaurt
  • sare
  • baghetelele de paine aromata;Cateva fasii subtiri de paine
  • ulei de masline
  • piper cu aroma de lamaie
  • seminte de in
  • chimen

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala, cartofii si dovlecelul se taie cubulete mici, zarzavatul se taie jumatate din cantitate in bastonase mici si subtiri si cealalta jumatate se dau la robot.

Se incinge un pic de ulei de masline si se calesc la foc iute cubuletele ,de cartofi si dovlecel,se adauga si fasolea pastai prefiarta,se adauga si zarzavatul maruntit,un praf de sare ,se acopera cu un capac si se inabuse si la sfarsit adaugam cubuletele de rosii in bulion.

Se da in clocot un ibric de apa in care oparim baby spanacul,apoi il strecuram si il trecem sub jet de apa rece.

Peste legumele calite din tigaie adaugam 500 ml apa rece si lasam sa fiarba acoperit.Cand zeama lasata scade la jumatate ,se adauga si baby spanacanul oparit,se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa 5 minute pe foc.Oprim focul si presaram verdeata tocata fin.Lasam 15 minute sa se racoreasca un pic si dregem cu lingura de iaurt.

Fierbem ouale de prepelita 5 minute apoi le curatam de coaja si le taiem in sferturi.

Taiem dintr-o franzela fasii subtiri de paine,lungi de cca 10 cm si groase de 2 cm care se stropesc cu ulei de masline,se presara piper aromat cu lamaie,seminte de in si chimen , se aseaza pe hartie de copt si se rumenesc la cuptor.

Supa se serveste cu felii de ou de prepelita deasupra si baghetelele aromate si crocante!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce